Talvikilometrikisa ja Suomen Punainen Risti yhdistävät jälleen kerran voimansa ilmastonmuutosta vastaan

Suomen Punaisen Ristin ja Kilometrikisan organisoimaan Ketjureaktio-kampanjaan osallistui viime kesänä ennätykselliset 311 pyöräilyjoukkuetta, jotka yhdessä polkivat avustusrahoja yli 100 000 euroa. Yritysjoukkueiden kokemukset olivat erittäin positiivista. Ketjureaktioon osallistuminen kannusti polkemaan lisää.
 

Talvipyöräily edistää hyvinvointia ja torjuu ilmastonmuutosta

 
Suomessa pyöräily on toistaiseksi juurtunut monien mieleen kausiluontoisena kulku- tai harrastusmuotona. Talven tullen pyörä laitetaan varastoon odottamaan seuraavan kesän alkua.
 
Yhä useampi on kuitenkin viime aikoina havainnut, että pyöräily on paitsi mahdollista myös mukavaa ympäri vuoden. Talvikilometrikisa kannustaa jatkamaan polkemista myös talvikuukausina.
 
- Pyöräily ylläpitää terveyttä ja hyvinvointia sekä torjuu ilmastonmuutosta paikallisella tasolla. Talvikilometrikisan aikainen yhteistyö Punaisen Ristin kanssa mahdollistaa, että poljettujen kilometrien vaikutus ilmastonmuutoksen torjumisessa leviää myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Olemme iloisia, että pääsemme jatkamaan yhteistyötä myös Talvikisassa, kertoo Pyöräilykuntien verkoston pyöräilyn edistämisen koordinaattori Tuija Mikkonen.
 

Kuinka osallistua?

 
Ketjureaktio-keräys toimii Kilometrikisan "sisällä". Joukkueen ilmoittaminen Ketjureaktio-kisaan on helppoa.
 
• Rekisteröidy Kilometrikisan netissä.
 
Perusta joukkue. Klikkaa ilmoittautumislomakkeella "Osallistumme Punaisen Ristin Ketjureaktioon".
 
• Kutsu polkijoita mukaan joukkueeseesi. Ilmoita heille joukkueen nimi ja osallistumiskoodi, jonka saat joukkueen perustamisen yhteydessä.
 
• Jokainen joukkueen jäsen merkitsee esimerkiksi viikoittain kertyneet kilometrit joukkueen tulokseen Kilometrikisan nettisivuilla. Sivujen laskuri laskee Ketjureaktioon ilmoittautuneiden joukkueiden polkemien kilometrien lisäksi myös ajan tasalla olevan keräyssumman (1 €/25 km).
 
• Saat kisan päätyttyä ohjeet lahjoituksen maksamiseen. Pyöräillään yhdessä maailma paremmaksi - myös talvella.
 
Lisätietoja:
Tuuli Lahti
varainhankinnan asiantuntija, yritysyhteistyö
Suomen Punainen Risti
 
Tuija Mikkonen
Pyöräilyn edistämisen koordinaattori
Pyöräilykuntien verkosto