Punaisen Ristin siirrettävät evakuointikeskukset parantavat merkittävästi suuronnettomuuksiin varautumista ympäri Suomea

Peräkärryihin pakatut yksiköt sisältävät telttoja, retkisänkyjä, huopia, vesikanistereita, pöytiä, tuoleja ja muuta välineistöä väliaikaisen evakuointikeskuksen perustamiseksi. Hätätilanteen sattuessa evakuointikeskus voidaan pystyttää onnettomuuspaikalle.

- Esimerkiksi linja-auto- ja laivaturmat sekä kerrostalopalot ovat onnettomuuksia, joissa voidaan joutua evakuoimaan paljon ihmisiä, sanoo Suomen Punaisen Ristin valmiuden ja varautumisen koordinaattori Marko Korhonen.

Siirreltävät evakuointiyksiköt parantavat merkittävästi Punaisen Ristin ja yhteistyöverkosto Vapaaehtoisen pelastuspalvelun valmiutta toimia onnettomuustilanteissa.

- Evakuointikeskuksessa voi esimerkiksi odottaa sairaankuljetusta. Siellä voidaan myös antaa kriisiapua ja rekisteröidä evakuoituja, Korhonen kertoo.

Evakuointiyksiköitä ollaan parhaillaan siirtämässä Tampereen Kalkun logistiikkakeskuksesta jokaiseen Punaisen Ristin piiriin ympäri maata. Omansa ovat saaneet jo Varsinais-Suomen, Ahvenanmaan, Oulun, Hämeen, Länsi-Suomen ja Österbottenin piirit. Yksiköt siirretään lähiaikoina Helsingin ja Uudenmaan, Kaakkois-Suomen, Satakunnan ja Savo-Karjalan piireihin.