Itsenäistymispäivän webinaarissa puhutaan itsenäistymisestä nyt ja tulevaisuuden Suomessa

Punaisen Ristin Nuorten turvatalon Kotipolku-hankkeen webinaari tuo yhteen nuorten aikuisten, itsenäistymisen ammattilaisten ja tutkijoiden pohdinnat itsenäistymisestä nyt ja tulevaisuuden Suomessa. Tule kuulemaan viimeisimpiä tutkimustuloksia ja nuorten ajatuksia itsenäistymisen tieltä.

Tilaisuuden alustava ohjelma on nyt julkaistu ja webinaariin voi ilmoittautua täällä.

Webinaarissa julkaistava tutkimus antaa äänen itsenäistyville nuorille

Itsenäistymispäivän webinaarissa julkaistaan ALL-YOUTH-tutkimushankkeen ja Punaisen Ristin Nuorten turvatalon yhteinen tutkimus nuorista aikuisista kansalaisina ja toimijoina yhteiskunnassa.

- Tutkimuksessa ääneen pääsevät nuoret aikuiset, joiden näkemykset saavat ajoittain heikosti tilaa tutkimus- ja yhteiskunnallisessa keskustelussa. Lisäksi tutkimus tuo itsenäistymisen haasteet ja nuorten aikuisten tuen tarpeet esiin moniulotteisempana ilmiönä kuin pelkästään työelämästä syrjään jäämisenä, kertoo ALL-YOUTH-hankkeen tutkija Miia Lähde.

Nuorten itsenäistymisen verkosto avaa visioitaan ja kutsuu mukaan strategiatyöhön

Kahden edeltävän Itsenäistymispäivän tuloksena perustettiin keväällä 2020 nuorten itsenäistymisen verkosto. Toimijaverkosto on aloittanut itsenäistymisen strategiatyön ja esittelee webinaarissa tähänastisia päätelmiään.

- Verkoston tavoitteena on tehdä itsenäistymisestä yhteiskunnassamme paremmin tunnistettu ja tuettu elämänvaihe. Totesimme, että visiosta tulee totta vain, jos tiivistämme yhteistyötä. Haluamme tukea nuoria itsenäistymisvaiheessa yhdessä ja kokonaisvaltaisemmin, painottaa verkostoa koordinoivan Nuorten turvatalon Kotipolku-hankkeen projektipäällikkö Kirsti Viinikka

Tilaisuuden tarkoituksena on laajentaa nuorten itsenäistymisen verkostoa ja toivottaa uudet toimijat tervetulleeksi mukaan strategiatyöskentelyyn.

Alustava ohjelma on julkaistu

Webinaariaamupäivässä vuorottelevat dialogisesti nuorten itsenäistymiskertomukset sekä asiantuntijapuheenvuorot. Puheenvuorojen lomassa herätellään keskustelua itsenäistymisen haasteista, ratkaisuista ja tulevaisuuden visioista.

  • ALL-YOUTH-tutkimuksen tuloksia esittelevät tutkimushankkeen tutkijat Miia Lähde ja Jenni Kallio. (ALL-YOUTH-tutkimushanke).
  • Verkoston puolesta strategiatyötä valottavat: Nuorten aikuisten palvelujen päällikkö Katja Günther (Vantaan kaupunki), hankekoordinaattori Emma Kallunki (Kide Säätiö) ja Helsingin Nuorten turvatalon johtaja Miki Mielonen (Punainen Risti, Nuorten turvatalot).
  • Tilaisuuden vetää yhteen Nuorten turvatalotoiminnan johtaja Leena Suurpää. (Punainen Risti, Nuorten turvatalot)

Voit osallistua keskusteluun somessa #itsenäistymispäivä -hastagilla

Ilmoittaudu: Webinaarilähetystä pääset seuraamaan ilmoittautumalla mukaan Lyyti-linkin kautta 5.11. mennessä.

Kenelle: Webinaari on ilmainen ja avoin kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:  Anni Heinonen, Viestinnän asiantuntija, Punaisen Ristin Nuorten turvatalo, anni.heinonen@redcross.fi, 040 621 4601

Tilaisuuden järjestää Punaisen Ristin Nuorten turvatalon Kotipolku-hanke. Mukana tapahtumassa ovat ALL-YOUTH -tutkimusryhmä sekä nuorten itsenäistymisen verkosto, johon kuuluvat Aspa, Helsingin kaupungin jälkihuolto, Helsingin Ohjaamo, Kide-säätiö, Lastensuojelun keskusliitto, Nuorisoasuntoliitto, Pesäpuu ry.,Takuusäätiö, Tampereen kaupunki, Turun kaupunkilähetys,Vantaan kaupungin nuorisopalvelut ja Y-Säätiö.