Itsenäistymispäivän webinaarissa 12.11. pohditaan nuorten itsenäistymiseen liittyviä haasteita

Itsenäistyminen on jännittävä, mutta myös mahdollisesti ahdistava elämänvaihe. Työpajassa keskustelua herätti erityisesti se, kuinka paljon uusia asioita pitää osata muuttaessaan pois kotoa. Näitä uusia asioita ei ole välttämättä opetettu missään aiemmin. Mitä tehdä jos viemäri tukkeutuu? Mitä pitää ottaa huomioon, kun valitsee kotivakuutusta? Miten haetaan asumistukea?

Nuorten mielestä itsenäistyvä nuori voi kokea itsenäistymisen ja omilleen muuton ahdistavaksi myös siksi, koska esimerkiksi pankkien viestintä voidaan kokea pelottavana

– Viestit ovat usein ”Nuori! Muistathan tämän!” tyylisiä. Tulee sellainen olo, että pitää varautua johonkin pahaan tilanteeseen, kuvailee Taika Vaulo.

Työpajassa somevaikuttaja Ronja Alatalo kannusti nuoria motivaatiopuheellaan vaikuttamaan yhteiskuntaan videoiden ja sosiaalisen median avulla. Nuorten osaaminen sosiaalisessa mediassa on Alatalon mukaan heidän supervoima. Jos taas videolla esiintyminen omana itsenään jännittää, antaa Alatalo siihen simppelin neuvon.

– Videolla esiintyessä kannattaa pitää vähän roolia. Roolilla erottaa videolla esiintyvän minän arjen minästä, Alatalo kertoo.

Motivaatiota videoiden tekemiseen ja vaikuttamiseen löytyi monilta.

– Haluaisin saada töitä elokuva-alalta, toteaa Mosi Herati, joka on jo erityisen aktiivinen tekemään videoita Instagramiin ja TikTokiin.

Lue lisää Itsenäistymispäivän webinaarista täältä: https://www.punainenristi.fi/uutiset/20200929/itsenaistymispaivan-webina...