Ge en annorlunda julgåva

En etisk gåva till välgörenhet

 
Röda Korsets Betydelsefulla gåva är en annorlunda julklappsidé. Enligt ditt val donerar du antingen till katastroffonden eller till frivilligverksamheten i Finland.
 
Förutom ett elektroniskt kort får du även ett papperskort för gåvans mottagare om du så önskar.
 

Ge glädje till exempel till en lärare

 
En Betydelsefull gåva passar till alla oberoende av kön eller ålder. För att uppmärksamma läraren eller de viktiga människorna på dagis passar till exempel följande gåvor bra:
 
 

Ge en gåva som har betydelse för mottagaren

 
Priset på gåvorna börjar från 10 euro. Här några exempel: 
 
 

Ett bidrag till De ungas skyddshus

 
Genom att ge ett bidrag till skyddshusverksamheten hjälper du unga att ta tag i sina liv.  Röda Korsets skyddshus erbjuder hjälp till unga. Skyddshusen ger möjlighet till diskussion och observation av den egna livssituationen. Skyddshusverksamhetens syfte är att även främja samförståndet mellan ungdomen och hens familj. Vid behov kan den unga tryggt övernatta i skyddshuset.
 

Ett bidrag till katastroffonden

 
Med 30 euro kan du till exempel skaffa varma filtar till en hel familj. Sex varma filtar ger hopp till en familj som på grund av en naturkatastrof eller konflikt har förlorat sitt hem.
 

Ett bidrag till frivilligverksamhet i hemlandet

 
Du arbetar för en tryggare vardag. I nätverket av tiotusentals frivilliga finns de som lyssnar till en ungdom som har gått vilse i livet, en vän till en åldring och hjälpare till offer för en olycka. Ge en vän till den ensamme och du är med och ser till att så många som möjligt har någon som lyssnar på dem.
 

Den etiska gåvan hinner fram ännu på julaftonen

 
Röda Korsets webbutik är alltid öppen.
 
Klicka och kolla Betydelsefulla gåvor och välj din egen.

Ett elektroniskt kort skickas till din e-post och du kan till exempel skriva ut det eller vidarebefodra det till gåvans mottagare.

 

Hjälp till jul. Med din hjälp. Tack!